Twee tips voor online contact!

Ons leven is ineens een stuk ingewikkelder geworden. We moeten zoveel mogelijk binnen blijven, we moeten 1,5 meter afstand bewaren en we mogen met niet meer dan 2 mensen buiten zijn. Dagbesteding, werk en vrijwilligerswerk ligt stil. De hulpverlening is bijna alleen nog maar telefonisch bereikbaar. Er zijn gelukkig manieren om on-line in contact te komen met mensen.

Hoe doe je dat?

Op het internet verschijnen ne veel tips een suggesties waar je wellicht wat aan kunt hebben. GGZ Friesland en Lonnekes Levensdans geven je interessante ideeën.

https://www.ggzfriesland.nl/informatie-omtrent-het-coronavirus/wat-te-doen-als-je-thuis-zit

https://www.lonnekeslevensdans.nl/corona/

GGZ Friesland heeft ze ingedeeld in verschillende categorieën: Zo is er  bijvoorbeeld een link te vinden naar online museumtours, tips voor zelf te maken spellen, wordt er stil gestaan bij luisterboeken en podcasts en ook bij kijktips. Bewegen moeten we ook niet vergeten nu we niet naar de sportschool gaan. Ook voor de creatieveling is er van alles te doen. En er staan tips hoe je met elkaar in contact kunt blijven, ook al zit je thuis.

Op de website van Lonnekes Levensdans  vind je o.a. een actueel overzicht van de  landelijke hulplijnen die een luisterend oor bieden. Zij zijn op dit moment goed bemand. Er zijn weinig wachttijden. Wil je eventjes met iemand praten, je ei kwijt of gaat het echt slecht met je? Bel! Overdag kun je natuurlijk ook je begeleider bellen. Daarnaast vind je ook hier allerlei ideeën om actief te blijven

Geef een reactie