Persconferentie kabinet van 13 oktober

De maatregelen die het kabinet op dinsdag 13 oktober heeft afgekondigd zijn heel ingrijpend. Gericht op één doel: het COVID-virus en de effecten daarvan terugdringen. Deze maatregelen gaan ons allemaal raken, persoonlijk en in ons sociale leven. We moeten bewegingsvrijheid opofferen om verspreiding te voorkomen, om het bekende r-getal onder de één te krijgen.

Wij hebben de afgelopen twee weken onze maatregelen voor onze zorg al aangescherpt. Op dit moment zien we geen noodzaak voor aanvullende maatregelen. Dat geldt natuurlijk niet voor restaurant Vidi Veni in Zwolle en Grand Café St. Jozef in Deventer.

De begeleiding gaat gewoon door zoals je gewend bent. Wees samen voorzichtig en kijk samen met je begeleider op welke manier we je het best kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld door vaker gebruik te maken van Mobiléa voor beeldbellen.

De komende dagen wordt de gang van zaken getoetst, zonodig volgt er eind deze week weer een update.

Voor nu wil ik nogmaals mijn waardering uitspreken voor de verantwoordelijkheid die jij en je begeleider nemen om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Wat we als RIBW Overijssel in ieder geval willen doen is: ´omzien naar elkaar´. Houd moed en houd vol!

Hartelijke groet,

Jan-Willem Bedeaux
Raad van Bestuur RIBW Groep Overijssel

Geef een reactie