Partnerberaad Ommen ook digitaal actief

Als gevolg van de Corona crisis is ook het Partnerberaad Ommen op zoek gegaan naar manieren om contact te houden. Het Partnerberaad bestaat uit 5 cliënten, een vrijwilliger en een verbinder (medewerker/begeleider).

Het Partnerberaad heeft een WhatsApp groep, waar ook de vrijwilliger en de verbinder aan deelnemen. Ze bespreken in de groep van alles: soms gaat het over een vergadering, soms gaat het met een van de leden niet lekker (dan vragen ze raad bij de medewerker/begeleider). Ook leuke dingen worden er verteld, ze bespreken via de WhatsApp ideeën over een thema avond die ze willen gaan organiseren en hoe ze kunnen vergaderen. Voordat ze overgingen op Whatsapp hadden ze de beeldbel applicatie Zoom geprobeerd. Ook leuk, zeker omdat je elkaar weer eens even ziet. Je kunt zien, dat sommigen de kapper wel missen. 

Whatsapp

Nu gaan ze overstappen op de WhatsApp videobellen. Dat kan binnenkort met 8 personen, dat is voor iedereen iets prettiger. Wel zijn er cliënten, die dit te lastig vinden. Dat is niet erg, niets moet. Zij worden op de hoogte gehouden via de groeps WhatsApp.

Inloophuis

Ze hebben de laatste tijd, voor de corona crisis, leuke avonden georganiseerd, niet te zwaar, gewoon spelletjes, een hapje en een drankje. Helaas staat nu alles on hold, maar zodra ze weer de straat op mogen gaan ze dit zeker doen. Intussen zijn ze bezig met het Inloophuis in Ommen, om daar ’s avonds te mogen zijn als de omstandigheden het weer toelaten.

Online vergaderen

De afgelopen week zijn ze bezig geweest om alle leden van het Partnerberaad te ondersteunen in het online vergaderen via beeldbellen. Zo kwamen ze ook tot ontdekking dat een van leden niet goed in zijn/haar vel zat. De verbinder gaat dit oppakken. Daar zijn ze trots op, dat ze dat voor elkaar kunnen doen.

Tips!

De tips van het Partnerberaad aan anderen zijn: houdt contact met elkaar via een Partnerberaad groeps WhatsApp, laat elkaar niet los, signaleer je een probleem bij een cliënt, neem dat contact op met de verbinder van het Partnerberaad.

Geef een reactie