Overlijden Jan Betram

Onlangs ontvingen wij het trieste bericht dat Jan Betram tijdens zijn vakantie in het buitenland is overleden.
Iedereen kende hem als een markant persoon, een opvallende verschijning met een uitgesproken mening. Hij stond bekend om zijn betrokkenheid met cliënten en zijn deelname aan de medezeggenschap in diverse lagen. Hij zette zich met hart en ziel in om op te komen voor de achterban, soms met een grote mond, maar altijd met de beste intenties voor anderen. Een discussie ging hij niet uit de weg, dat zullen velen zich ook nog wel herinneren, maar onder al die zelfverzekerdheid schuilde ook een man die veel meer in zijn mars had dan hij liet zien.
Jan stond ook bekend om zijn prachtige gedichten en blogs die te lezen zijn op het Cliëntenportaal onder zijn alias Marteb. Zijn laatste blog vind je hier.


Een stukje uit zijn blog: Door Lotje getikt

In een heel ver verleden hebben ze me een heleboel verteld waar ik van geloofde dat het de waarheid was. Achteraf bleek dit niet te kloppen en kwam de afknapper, Sinterklaas bestond niet en Piet kwam niet via de schoorsteen naar binnen. Wij hadden wel een schoorsteen. Dat kon dus maar hoe hij langs de kachel ging snapte ik niet. Pa zei de kachel is als jij slaapt uit en dan kan Piet er doorheen komen. Zo werd er gezegd dat ik als jongen tot het sterke geslacht behoorde. Als klein onderdeurtje was ik redelijk sterk vergeleken met mijn klasgenootjes en als brillenjood werd ik toch niet gepest. Hoewel ik het niet meer weet zal ik toen al een rappe bek gehad hebben en ik kon heel hard rennen al en ik was meestal veel sterker.

Met betrokkenen wordt gekeken hoe we een eventuele herdenkingsdienst vorm kunnen geven.

Team AWB Dalfsen/Ommen

Ragonda Kaizer
Adviseur medezeggenschap
Vakteam inclusie

Eén reactie

Geef een reactie