Meer ontspannen of meer bewegen? PMT kan helpen!

Vanuit de opleiding psychomotorische therapie (PMT / Hogeschool Windesheim) en bewegingsagogie zijn er stagiaires werkzaam bij de RIBW GO in Zwolle en daarbuiten. In de corona tijd zetten zij zetten wekelijks bewegingstips op het Clientenportaal. Maar de opleiding PMT biedt meer in de thuissituatie.
Bij het woord therapie denk je misschien meteen aan grote problemen of een behandeling, maar psychomotorische training is ook heel goed te gebruiken om te ontspannen, in balans te blijven, in beweging te komen en leren omgaan met stress. Bij PMT denken wij dat bewegen en aandacht voor je lichaam kan helpen om dingen te veranderen of kun je tips krijgen hoe je met een bepaalde dingen om kunt gaan.

Door het coronavirus is het lastiger om PMT-trainingen te geven op de plek waar je woont. Daarom is er vanuit de opleiding een online vorm van PMT opgezet, de naam hiervan is PMT online www.pmtonline.nl.
Heb jij een hulpvraag of een probleem waarbij PMT je zou kunnen helpen? Bespreek dit dan eerst met je persoonlijk begeleider en meld je vervolgens aan via het emailadres: pmtonline@windesheim.nl en zet daarbij in de titel of in de email ‘RIBW’ bij.
Een twee studenten zullen dan contact met je opnemen om samen met jou een plan te maken. Bijvoorbeeld dat je beter kunt ontspannen, lekkerder kunt slapen en minder piekert.

Mocht je twijfelen of dit iets is dat voor jou zou kunnen helpen of heb je al een vraag? Neem contact op met je begeleider of stuur een mailtje met je vraag!

Geef een reactie