Heerlijke werkweek op Terschelling

De RIBW Overijssel organiseert twee keer per jaar, in april en in september de ”Werkweek Terschelling”. Deze werkweek is toegankelijk voor alle cliënten van de RIBW Overijssel. Een groep, bestaande uit zo’n 12 en 3 begeleiders, verbleef een midweek in “Huize Brandaris” op West-Terschelling van 26 tot en met 30 september 2022.

Het ging om een werkweek waarin diverse onderhoudswerkzaamheden en tuinonderhoud voor “Huize Brandaris” worden verricht, ook zijn er keukentaken en is er huishoudelijk werk dat gedaan moet worden.  De werkzaamheden vonden plaats in de ochtend, in de middag was ruimte voor verschillende leuke activiteiten.

Het is weer des te duidelijk hoe belangrijk het is om iets te hebben om voor op te staan. In dit geval was het werken in en om Huize Brandaris. Ieder op zijn eigen tempo en naar eigen kunnen.

Om 8 uur opstaan en om half 9 ontbijten. En wat smaakt de lunch heerlijk na een ochtend klussen.

De middagen werden in overleg ingevuld, wie rust wilde kon wandelen of lezen o.i.d. maar ook gingen we naar het Noordzeestrand, naar het Juttersmuseum, varen op het wad om zeehonden te kijken, en naar het Heartbreakhotel.

Er zijn deelnemers die paard gereden hebben en/ of een duik namen in de Noordzee.  ‘s Avonds laat de donkere duinen in om sterren te kijken was ook een mooie belevenis.

Er zijn momenten van bezinning en goede gesprekken geweest maar wat hebben we ook een lol gehad, zoooo gelachen! Heerlijke week.

 

 

Geef een antwoord