Gezocht: cliënten voor Cliënten Raad en voor Regio Raden!

Praat je mee?

De medezeggenschap wordt opnieuw vormgegeven en dat doen we graag met jou! Wil jij meepraten, meedenken en mee bouwen aan goed leven voor de cliënten van RIBW Groep Overijssel? Reageer dan op de vacature. Er worden zowel leden voor de Centrale Cliënten Raad gezocht, als voor de nieuw te vormen Regio Raden. Kijk wat er bij je past en reageer! Je kunt ook op beide vacatures reageren.

Wat wordt er verwacht van een lid van de Centrale Cliënten Raad?

Als lid van de Centrale Cliëntenraad (CCR) en van de Regio Raad kom je op voor de belangen van alle cliënten van RIBW GO. Het is namens cliënten de gesprekspartner voor de Raad van Bestuur. De CCR denkt mee en geeft, gevraagd en ongevraagd, advies bij ontwikkelingen en besluiten. Tijdens overleggen bespreek je thema’s die alle cliënten van RIBW GO aangaan. Denk aan bijvoorbeeld het beleid rondom veiligheid, huisvesting of voeding. Daarnaast is de CCR een inspiratieplek voor het vormen van visie, wat gedeeld wordt met de Raad van Bestuur. De CCR heeft bijvoorbeeld ook adviesrecht en instemmingsrecht, wat betekent dat er in sommige gevallen een advies gegeven moet worden of zelfs moet worden ingestemd met een voorstel. Als lid verdiep je je in deze thema’s en in gezamenlijkheid vorm je hier een mening over. Het belang voor alle cliënten van RIBW GO vormt hierbij het uitgangspunt. Je bent het visitekaartje voor de cliënten van RIBW GO en durft je ook zo te presenteren. Uiteraard krijg je hier ondersteuning bij, van ervaren leden binnen de CCR of de adviseur Inclusie.

Wat wordt er verwacht van een lid van de Regio Raad?

De Regio Raad vertegenwoordigt de cliënten in een van de vier regio’s van RIBW GO. Als cliënt van RIBW GO kun je actief meepraten over de ontwikkelingen in jouw regio. Dit kun je doen in de nieuw te vormen Regio Raad.
Tijdens Regio Raad overleggen bespreek je thema’s die de cliënten van de regio aangaan. Denk aan bijvoorbeeld het beleid rondom veiligheid, huisvesting of voeding. Daarnaast is de Regio Raad een inspiratieplek voor het vormen van visie, wat gedeeld wordt met de regiomanager. De Regio Raad heeft een signalerende functie waar lokale aangelegenheden bespreekbaar gemaakt kunnen worden. Binnen deze raad kunnen er focus of projectgroepen opgericht worden die met lokale en regionale thema’s aan de slag gaan. Als lid verdiep je je in deze thema’s en in gezamenlijkheid vorm je hier een mening over. Het belang voor de cliënten van de regio vormt hierbij het uitgangspunt. Je bent het visitekaartje voor de cliënten van RIBW GO en durft je ook zo te presenteren. Uiteraard krijg je hier ondersteuning bij, van ervaren leden binnen de CCR, begeleiders die zijn aangesloten als AF’er of de adviseur Inclusie.

 Het betreft vrijwilligersfuncties, de gesprekken vinden plaats op 29 september. Reageer op een manier die bij jou past, dus dat mag via een brief, een kaart, een videoboodschap. We zien je graag op 29 september!

Lees hier de vacature voor leden van de Centrale Cliënten Raad (CCR)

Lees hier de vacature voor de Regio Raden


Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Ragonda Kaizer, adviseur Inclusie, via r.kaizer@ribwgo.nl of via 06 – 10 43 01 53
of Diny Vloedgraven, lid CCR, dinyvloedgraven@gmail.com

Geef een reactie