‘Echt blij dat we weer konden beginnen!’

Het is 8 juni als het Eetcafé Saam in de Trefkoele aan de Ruigedoornstraat in Dalfsen weer open gaat voor gasten. Peter ten Have is verheugd: ‘Echt blij dat we weer konden beginnen!’ Hij is verantwoordelijk voor het eetcafé met vier vrijwilligers, waarvan er twee in de keuken werken en twee in de bediening. Als bruggenbouwer voor de GGZ is hij actief voor de Stichting Saam Welzijn, hét vrijwilligerspunt voor Dalfsen. Peter: ‘Het eetcafé is een geweldig middel om mensen te verbinden. De Trefkoele is hiervoor de perfecte plek. Omdat veel maatschappelijke organisaties hier zijn gevestigd, wordt de drempel lager. Zo ontstaat er contact tussen mensen’.

De RIVM richtlijnen worden nauwgezet gevolgd. In de Trefkoele zijn looplijnen aangebracht, er wordt anderhalve meter afstand gehouden en iedereen wordt geacht zijn handen te desinfecteren. En waar het eten eerder in schalen op tafel werd gezet, wordt het eten nu met borden opgediend. Waar er voor de crisis plek was voor 40 gasten, is dit nu teruggebracht tot 30.

Door de Corona crisis moest het eetcafé zoals alle horeca-gelegenheden onmiddellijk sluiten. ‘Een grote klap voor vrijwilligers en gasten’, vertelt hij. ‘Mensen konden opeens nergens meer terecht. Nu het eetcafé weer elke maandag open is komen de verhalen geleidelijk los van mensen die vertellen hoe eenzaam ze in die periode zijn geweest. Nu is iedereen weer helemaal happy’.


Wie zich wil aanmelden voor het eetcafé is van harte welkom. Reserveren kan tot maandagmiddag 12:00 uur via peter-ten-have@hotmail.com of via 06 – 10 71 61 70.

 

Geef een reactie