De werkweek Terschelling: een mooie belevenis met een lange traditie!

De werkweek Terschelling: een mooie belevenis met een lange traditie!

De werkweek Terschelling is al jaren een begrip. Hier kun je je voor aanmelden als je ondersteuning ontvangt van RIBW Overijssel. De werkweek is een actieve vakantie met voldoende ruimte voor ontspanning en uitwaaien.

Als deelnemer verricht je een deel van de vakantieweek onderhoudswerk aan Huize Brandaris. Zo  beleeft iedereen plezier aan de afwisseling van werk en vrije tijd en blijven de kosten voor de eigen bijdrage laag.

Door de coronapandemie kwam alles even tot stilstand, zo ook de werkweek Terschelling. Het is echter gelukt om in de week van 23 tot 27 augustus weer een werkweek te organiseren. De vreugde hierover was groot, zoals blijkt uit deze bijdrage van Sybrand, een van de deelnemers:

‘We zitten aan boord van de Willem Barends zoon op weg naar Terschelling. We zijn maar met een groep van 8 deelnemers! Het belooft een mooie werkweek te worden. We zijn mensen met een psychiatrische achtergrond, echter allemaal moedige mensen!

Het waait! We verlaten de haven!
De haven van Terschelling is in zicht! Zitten praten met een gepensioneerde marechaussee man! Hij vertelt een geoefend kok te zijn. En dat blijkt hij te zijn met zijn broccoli stampot en toetjes. Hij is al jaren een vrijwilliger. Met hart en ziel!

De Zee is rustig en verhaalt van mooie herinneringen!
Onstuimige Zee en verre kusten!

Ik heb wat foto’s gezien van actieve groepsleden. Hier moet ik wat teksten bij verzinnen.
Samen staan we sterk of vele handen maken licht werk!

Het is nu dinsdag avond! Vanochtend geklust en vanmiddag gefietst langs de Wadkant. Door de duinen terug! Al mijn gedachten zijn bij het fietsen ik heb de knoln op!

Ongemerkt zitten we al op het midden van de week. Je leert elkaar kennen. Iedereen met zijn of haar eigenheid! Iedereen met zijn of haar talenten!! Mooi man!
Zo stond voor vanmiddag een tocht met een vissersschip op het programma. We vingen garnalen pelden ze en aten ze op!

Bijna de laatste dag maken we een huifkartocht. Een leuke mensen. We stoppen onderweg om twee verdwaalde wandelaars mee te nemen. Mooie meiden’.

Sybrand

Geef een antwoord