De Coronatijd op de Slijperij in Hengelo

Hoe hebben begeleiders op de Slijperij de coronatijd ervaren:

Toen we te horen kregen dat alles ging veranderen, vloog de tijd voorbij. Het was aan ons om goed te communiceren en duidelijke memo’s te maken voor cliënten (van alle veranderingen/aanpassingen) in het pand. Er was bij de cliënten in het begin veel onbegrip en boosheid. Er werd veel over gesproken en er kwamen veel vragen. Na een ongeveer 2 weken zag je dat het bij iedereen wat meer ging landen. Ondanks dat het een chaotische en onwerkelijke tijd is geweest, hebben we er wel het beste van weten te maken! We hebben gezien wat cliënten allemaal zelf hebben gedaan en hoe goed dit gelukt is. Bijvoorbeeld de checks van de huishoudelijke taken. Normaliter gaan we naar de cliënten toe voor een controle, maar dit werden belmomenten. Heel anders, maar we hebben gezien dat dit ook best goed kan gaan! Daarnaast hadden we in het begin van de Corona tijd extra tijd om met cliënten te wandelen (wel op 1,5 meter afstand), maar zo hadden we toch een face to face contact moment. Het wandelen zorgde voor mooie, open gesprekken! Het was voor ons hard werken en af en toe flink puzzelen, omdat we met niet teveel mensen op de werkvloer konden staan. Desondanks kijken we er met een goed gevoel op terug!

Hoe hebben cliënten de coronatijd ervaren:

Voor cliënten was het vooral moeilijk dat ze geen bezoek meer konden ontvangen of op bezoek konden gaan. Een cliënt vertelt: Zij kon een tijdje niet naar haar vriend. Hij kampt namelijk ook met een slechte gezondheid. Dit was voor haar even moeilijk, maar dit kon ze al snel ombuigen naar iets positiefs. “We bellen elke avond wel een uur en dat vind ik heel fijn” vertelt ze. Na een paar weken, mocht ze toch weer naar haar vriend toe. Wel rekening houdend met alle richtlijnen van het RIVM. De vriend wil nu graag bij haar op de Slijperij langs komen, maar daar is nu (eind juni) de regel, dat cliënten 1 uur bezoek mogen ontvangen per dag. Het is niet haalbaar dat hij hier komt, maar ze heeft er geen moeite mee om naar hem gaan. Tijdens koffie momenten (die inmiddels weer met een paar personen worden gedaan in de algemene ruimte), vertelt ze enthousiast over de bezoekjes.

De 2 foto’s laten zien wat er gemaakt is in de Corona tijd. Een leuk extraatje voor iedereen van de Slijperij. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook met Pasen iedereen een paascadeautje gegeven. Zo is Pasen toch nog een beetje ‘gevierd’.

Mini wraps, vruchtensap en een uitgeholde kiwi met kiwi en mango
Afbak broodjes met beleg, croissant, yoghurt toetje en verse jus

 

Geef een reactie