Corona update: ‘We stropen onze mouwen op’

Een nieuw jaar, een nieuwe corona update, een nieuwe fase in de bestrijding van het coronavirus. Nederland wordt gevaccineerd. Wellicht heb je de tv-spot we stropen onze mouwen op’ al voorbij zien komen. We zijn het nieuwe jaar ingegaan met de strengste lockdown sinds het begin van de pandemie in Nederland, maar óók met de eerste vaccinaties. Hiermee wordt er een eerste begin gemaakt met het einde van deze crisis.

Stand van zaken vaccineren

Gisteren is het vaccineren van zorgpersoneel uit de acute zorg van start gegaan. De ggz is ook opgenomen in de vaccinatiestrategie. Samen met het RIVM worden er voorbereidingen getroffen voor vaccinatie van ggz-medewerkers. Of en welke groepen cliënten in aanmerking komen voor vaccinatie via RIBW Overijssel is op dit moment nog onduidelijk. Het coronateam van RIBW Overijssel staat in nauw contact met alle partijen die de vaccinatiestrategie de komende weken verder uitwerken. Als er nieuws te melden is, communiceren wij dat in een update.

Eigen keuze

Ga ik me laten vaccineren? Dat is voor iedereen een eigen, vrije en persoonlijke keuze. Iedereen, ook cliënten, naasten en medewerkers, zal die vraag voor zichzelf moeten beantwoorden. We kunnen ons voorstellen dat je worstelt met vragen of op zoek bent naar handvatten om het gesprek met elkaar te voeren. Onderstaande websites kunnen hierbij helpen:

Het coronavaccin in makkelijke taal

De overheidswebsite Steffie.nl biedt eenvoudige uitleg over vaccinatie.

Algemene informatie

Kijk ook voor meer informatie op: www.coronavaccinatie.nl

Hartelijke groet,

Jan-Willem Bedeaux
Raad van Bestuur RIBW Overijssel

 

 

Geef een reactie