Corona update: Hou vol!

In de update van vandaag aandacht voor: groepsactiviteiten voor cliënten, aanscherping ontvangen van bezoek en tips voor thuisquarantaine.

Hou vol!

Het kabinet had deze week voor ons een dubbele boodschap: de landelijke cijfers worden beter, maar de maatregelen worden voor de komende 2 weken tóch verder aangescherpt. Dit is voor ons allemaal ingrijpend, maar noodzakelijk om de besmettingen en de druk op de zorg terug te dringen. Hou vol allemaal, voor jezelf en voor elkaar. Ook dàt is een vorm van bijdragen aan een zorgzame samenleving.

De aanscherping van de maatregelen hebben geen grote gevolgen voor ons als organisatie, maar wel even de aandacht voor de volgende 3 dingen:

Groepsactiviteiten voor cliënten

Er zijn geen extra aanscherpingen gekomen voor groepsactiviteiten voor cliënten. Dit kan gewoon doorgaan zoals we dat de afgelopen weken al deden.

Aanscherping ontvangen van bezoek

Ontvangen van bezoek kan nog steeds, met momenteel een maximum van 2 personen exclusief de bewoner(s).

Tips voor thuisquarantaine

Het is best ingrijpend om 10 dagen in (thuis)quarantaine te moeten. De Rijksoverheid heeft een gids gemaakt waarin je steun en hulp kan vinden om deze lastige periode zo goed mogelijk door te komen. Bijgaand vind je deze folder.

Houd moed in deze ingewikkelde tijden en blijf op afstand omzien naar elkaar.

Hartelijke groet,

Jan-Willem Bedeaux
Raad van Bestuur RIBW Overijssel

Geef een reactie