Corona update 15 december

Premier Rutte heeft op maandagavond 14 december een harde lockdown aangekondigd tijdens zijn tv-toespraak vanuit het Torentje. Nederland gaat vanaf vandaag op slot en dat duurt zeker tot en met dinsdag 19 januari. Dit is nodig omdat de coronabesmettingen hard oplopen, de gezondheid van velen in gevaar komt en de zorg ontlast moet worden. Deze boodschap is begrijpelijk, maar ook zwaar voor ons allemaal. De maatregelen zijn ingrijpender dan ooit. Dit is voor iedereen een heftig besluit, zeker zo vlak voor de feestdagen.

Wat betekent dit?

Er zijn geen redenen voor grote aanpassingen. De ondersteuning door je begeleider gaat gewoon door, met inachtneming van de al geldende maatregelen. Blijf kijken naar wat er nodig is en bespreek je wensen met je begeleider. Waar nodig door middel van het gebruik van de beeldbel-app Mobiléa.

Aandacht voor jezelf (je gezondheid) en elkaar helpt ons om door deze moeilijke periode heen te komen.

Ontvangen van bezoek

Als bewoner mag je maximaal 2 personen per dag ontvangen. Dat was 3 personen. Wel maakt het kabinet een uitzondering voor Kerst. Op 24, 25 en 26 december blijft 3 personen het maximum. Voor buiten geldt voortaan een maximale groepsgrootte van 2 personen.

Zorg goed voor jezelf help elkaar door deze moeilijke periode heen

Zoals de premier al aangaf: er komt een moment dat we corona achter ons laten en het leven weer gewoon wordt. Met het vaccin in het vooruitzicht wordt 2021 een jaar van hoop. Tot die tijd: blijf extra goed voor jezelf zorgen en houd vol!

Hartelijke groet,
Jan-Willem Bedeaux
Raad van Bestuur RIBW Overijssel

Geef een reactie