Corona update

Beroep op eigen verantwoordelijkheid


Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden dat het kabinet de coronamaatregelen heeft versoepeld, en gelukkig laat de situatie op dit moment die versoepeling nog steeds toe. Dit blijft alleen mogelijk als we ons –juist nu- allemaal houden aan de nog steeds geldende maatregelen: was je handen zoveel mogelijk, houd 1,5 meter afstand van elkaar en vermijd drukke plekken.

We doen daarom graag een beroep op de verantwoordelijkheid van ons allemaal. Zo zorgen we er samen voor dat we de verspreiding van het coronavirus tegen blijven gaan.

Vakantie in het buitenland


Uit sommige omringende landen komen signalen over aanscherping van de Coronamaatregelen. Voor sommige gebieden, bijvoorbeeld Kroatië, is code geel inmiddels aangepast naar code oranje. Dat betekent dat als je terugkomt uit een code oranje-gebied, je 14 dagen in quarantaine moet. Ook als je geen klachten hebt. Neem in dat geval contact op met je begeleider om afspraken te maken. Welke gebieden code oranje hebben, kun je vinden op www.wijsopreis.nl.

Voor mensen die nog op vakantie gaan geldt dat een vertrek naar code oranje gebieden dringend wordt afgeraden. Omdat voor deze gebieden een negatief reisadvies geldt, kun je je reis annuleren of omboeken naar een locatie waar het risico kleiner is (code geel).

Sowieso is het belangrijk dat je je houdt aan de geldende regels rond Corona, ook op vakantie:

  • Vermijd drukke plekken
  • Was regelmatig je handen
  • Hou tenminste 1,5 meter afstand

Helaas is het niet mogelijk om je preventief te laten testen als je terugkomt uit een risicogebied. Als je wel klachten hebt, maak dan direct een afspraak via 0800-1202.

 

Geef een reactie