Door Lotje getikt: Vakantie

Vrachtwagens

Zodra je Nederland verlaat komt er toch wat sentiment naar voren. Men gaat automatisch letten op Nederlandse auto’s. Zo zagen we in Duitsland vrachtwagens van Vos logistiek en van der Brink tot diep in Duitsland. Eenmaal in Denemarken zei ik tegen de Buuf: “zouden we nog meer dan die 4 vrachtwagens van Vos zien?” En als je het ergens over hebt gebeurd het. Bij onze volgende koffie en rookplaats stond er een op het punt van vertrek. Terwijl wij van de uitstekende broodje genoten kwam er een tweede het parkeer terrein op rijden. De chauffeurs wisten donders goed waar de lekkerste broodjes te halen waren.

De eerste nacht

De eerste dag in den vreemde ging alles perfect. Het broodje ham/kaas was veel lekkerder dan de ordinaire broodjes van de Aldi. Ook de koeken in Denemarken waren van een ongehoorde lekkere smaak. Op goed geluk zochten we een slaapplaats al rijdend langs Deense kust. En geluk hadden we in een havenplaats waar ruimte was gemaakt voor campers. Hier hebben we overnacht. De Buuf in haar camper en ik in een tentje er naast. Koud? Dat viel reuze mee. Van warmte lig ik meer wakker dan van de koude een laken over me heen was voldoende.

De tweede dag

Zodra ik met iemand op stap ga kunnen er rare dingen gebeuren. Zo langs de kust rijdend kwamen we op een punt waar we een veerpont moesten gebruiken. De file voorbij gelopen kwam ik bij de kaartjes automaat. Eerst even de wc gaan gebruiken en dan de overtocht kaartjes halen. Hoewel ik absoluut  geen Deens spreek begreep ik wat de overtocht kostte en er waren twee pingleufjes. Een boven het biljet uitgifte gleuf waar de tekst nog geheel intact was pinpas er in en het ging fout de pas werd ingeslikt.

De pinpas

De pas gleuf was voor vaste klanten van de veerpont en dat was ik niet. Mede door mijn plas medicatie of zeg maar zeikpillen ben de grootste zeikerd en verwarde persoon onder mijn gelijke. Mijn talen zijn niet mijn sterkste kant maar ik red me wel in het buitenland. Hoewel niemand me zou geloven de buitenlander begrijpt mij redelijk snel. Iets wat me bij Nederlanders niet makkelijk lukt. Vaak heb ik het gevoel dat ik tegen een blinde muur praat en men begrijpt me niet. De automaat ging snel open om de pas te pakken helaas zat hij op een plek die niet los kon er moest een monteur komen en dat kon pas de volgende dag.

Geluk

Ja, geluk hadden we wel het personeel van de pont had het met mij te doen. Eerst het snelle door hebben wat die Hollandse dombo verkeerd had gedaan en hun moeite om de pinpas er uit te halen wat niet lukte besloten we om door te gaan en de pas te laten vervallen. Monique een e-mailtje met uitleg gestuurd zodat er een nieuwe klaar lag als ik thuis zou komen. Het personeel van de veerpont vond het zo vervelend voor me en bood een gratis overtocht aan. Hoe was het ook weer voor een dubbeltje eersterangs zitten?

De buuf vroeg zich af hoe het  mogelijk was dat ik het personeel zo snel had uitgelegd wat er aan de hand was. Dat is niet zo vreemd deze dombo heeft al veel vaker dit soort blunders gedaan en is hier een ervaringsdeskundige in. Zeg maar expert in het uitleggen van hoe dom ik wel ben. De wanhoop van de situatie aangeven en men vliegt voor deze oude bok vaak met veel voordeeltjes. Dit heb ik ooit van de Turken geleerd ik niet begrijpe ben domme Hollander.

Als je een echte ervaringsdeskundige bent in het blunders maken kan je hier goed gebruik van maken. Let wel op het moet goed gespeeld worden anders werkt het averechts. Toneelspelen is bij uitstek een vak voor mij en ik krijg als dombo vaak een voorrangspositie. Men wil die arme man niet verder in problemen brengen.

Marteb

Geef een antwoord