Terug naar het nieuwe normaal

De coronaperiode heeft een hoop overhoop gegooid en veel mensen even doen beseffen dat het allemaal niet zo eenvoudig is als men had gedacht. Ook ikzelf heb hier mee te maken gehad. Ik was plotseling mijn dagelijkse ritme kwijt en bleek dingen toch niet zo goed te kunnen als ikzelf aannam.

Vooral dat laatste heeft er even flink ingehakt. Iedereen wil natuurlijk alles zo goed mogelijk doen en zelfs als men weet dat men niet alles alleen kan, streeft men ernaar dit toch te benaderen. De coronapandemie drukte ons echter even met de neus op de feiten. Ikzelf merkte dat de post toch nog steeds meer angst inboezemt dan dat ik verwacht had. Ik had toch jarenlang stappen gezet met mijn begeleider om dit beter onder de knie te krijgen? En nu bleek dat het zelfstandig de post verwerken en vooral mijn betalingen netjes af te handelen toch minder soepel verliep dan verwacht.

Ik ben er een aantal weken van slag door geweest. Gelukkig besefte ik me, mede dankzij goede gesprekken met de begeleiding, dat ik toch wel stappen had gemaakt in al die jaren. Misschien niet het aantal stappen dat ikzelf had gewild, maar toch zeker wel een aantal stappen.

Daar waar ik een jaar geleden nog een deurwaarder op de stoep zou hebben gekregen, wist ik nu na één aanmaning de betaling toch af te ronden. Niet helemaal volgens boekje, maar toch zeker wel een stap dichterbij. Al wil ik dat boekje natuurlijk al uit hebben.

Daarnaast besef ik me tenminste dat ik vooral op het gebied van financiën nog stappen moet maken, maar ook al een stuk op weg ben. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat ik veel van deze stappen ook heb moeten zetten in de wereld van de comedy en ook daar geleerd heb dat je soms even een stap terug moet doen, om vervolgens een horde te kunnen nemen.

Zeker het feit dat ik op het podium wel de kwetsbaarheid kan tonen, heeft me geholpen om in de periode van corona om te kunnen gaan met tegenslagen. En het heeft me de kracht gegeven om weer stappen te willen maken. Terug naar waar ik stond, al zijn er wel enkele aanpassingen vanuit de regering opgelegd. het podium mag en kan ik tenminste nog wel gewoon blijven beklimmen. Dat heb ik ook afgelopen vrijdag weer mogen doen. En dat nog wel bij een zorginstelling, waar ik middagvullend mijn programma mocht spelen. Ik heb daar ook enorm van kunnen genieten en hoop dan ook dat dat mijn nieuwe normaal mag worden.

En tot die tijd, gewoon doorgaan op de weg die ik weer ben ingeslagen.

Geef een antwoord