Door Lotje getikt: Ter lering en vermaak

Je bent onhandig en dat is iets wat niet altijd meevalt. De buuf raadde mij aan om het water in te gaan en me even te wassen. Zelf ruik ik niet veel maar ik zal wel redelijk gestonken hebben na een paar dagen zonder wasgelegenheid. Oké, ik spoot veelvuldig met de Deo wat waarschijnlijk weinig effect had. Ik in het water dat dacht ik niet. Ik kan niet goed zwemmen en het water zal wel ijskoud zijn met gevolg dat het aftap slangetje weer moeilijk te vinden zou zijn. Het water was heerlijk en niet echt koud dat viel mee.

Nooit nadoen

Gelijk maar wat vuile kleren meegenomen om te wassen in het meer en de Witte Reus was niet nodig. In het heldere water verdwenen de vlekken uiteindelijk als sneeuw voor de zon. Bij de start ging het al gelijk bijna mis. Op de gladde steentjes je zwembroek aantrekken is bijna onmogelijk. Ik kon me nog net staande houden en ik viel gelukkig niet met een half aangetrokken zwembroek om. Een hele gênante vertoning.

Ik heb de kleding gewassen wat dus redelijk lukte. Nou ja, dat vond ik maar de buuf wat minder. Wat dieper tot kniehoogte het water in gegaan om mezelf te wassen. Dat ging nog net alleen toen ik de shampoo op mijn haar had gedaan en een bakje pakte ging het mis. Toen ik het water over mijn hoofd goot raakte ik uit evenwicht  en ik lag in het water. Bij de tweede keer dat ik op de gladde stenen onderuit ging heb ik de buuf gevraagd om mij mijn stoel te aan te reiken. In het stoeltje gezeten heb ik mij gewassen. Dit, als je onhandig bent, moet je nooit nadoen want als er een foto was gemaakt had ik dat tot mijn 100e het bulderende gelach over de foto’s gehoord. Wees verstandig en ga niet het water in.

Dikke vis

Een Duitser die net op het plekje arriveerde hoorde mijn kabaal en vroeg aan de buuf wat er aan de hand was. Die zei er is net een dikke vis gevangen en dus greep hij zijn vissersspullen en ging vissen. De buuf had het mis.  Mijn sterrenbeeld is stier  en ik had geen dikke vis moeten zeggen. En ik dik? Nee hoor, alleen een beetje aangezet en ruim een kilo afgevallen. Dat ging me even makkelijk af dan het uitglijden op de keien in het water.

Meer

Waar dit goddelijke plekje in Zweden is ga ik echt niet zeggen. Voordat je het weet stikt het van de Nederlanders die er een troep van maken. De enige keer dat er troep op de grond lag bij de afvalbakken en dat had een inhoud die rechtstreeks van de Jumbo kwam.  Vergeleken met de Zweden zijn wij tegenwoordig aardig vies geworden. Waar je ook komt, ook op zeer drukke plekken zie je bijna geen afval. Ik ging mezelf ergeren aan peukjes die op straat lagen. Die pasten niet in het omgevingsgevoel en ik had een asbak bij de hand. Een ouder die aan het skeeleren was hield mij in de gaten en bedankte me toen ik de peuk in mijn asbak deed. Door beter op te letten  wat en waar je iets weg kan gooien plus het weer schoonmaken van je omgeving.  In Nederland is best weer schoonheid in het landschap te krijgen.

Marteb

Geef een antwoord