Door Lotje getikt: Hanggroep jongeren

Eindelijk heeft men het voor elkaar. De jeugd gaat weer massaal de straat op in de frisse buitenlucht.

Gezellig bij elkaar. Nou ja gezellig, dat vindt natuurlijk niet iedereen. Ik zie de krantenkoppen al staan, vol met de problemen met de rondhangende jongeren. Alleen al over de geluidsoverlast zal het bij de politie een lawine aan klachten binnen doen stromen. Heerlijk dan heeft de politie ook weer wat te doen. Volgens velen zitten die achter hun bureau in hun neus te peuteren. Of men deelt boetes uit waar niemand blij om is. De staat der Nederlanden wel. Er komt geld binnen dat men zo hard nodig heeft. Tja om de staatskas op orde te houden zijn de boete inkomsten mooi meegenomen.

Antirook beleid

De samenscholing van jongeren op straat komt door het anti-rookbeleid. Op school en op het schoolterrein mag niet meer gerookt worden. Van bovenaf denkt men het rookprobleem eventjes op te lossen met waarschijnlijk alleen maar negatieve effecten. De jeugd doet graag aan spannende zaken mee en dat is nu ook het roken geworden. Kleine groepjes rondhangende jongeren waren er al die roken producten zonder banderol het belastingsplakkertje wat op sigaretten en shag zit. Deze jongeren waren al op hun hoede voor de politie omdat dit niet mag. Nu kunnen ze zich verstoppen bij de rokende jongeren.

Voordelen

Het gevolg van de grote trek van jongeren de frisse buiten lucht in is dat de jeugd weer winterhard wordt. Ook bij kou zal men de straat opzoeken om gezamenlijk te gaan roken. Het eeuwige verwijd dat de jeugd niets doet en alleen voor het computerscherm zit zal verstommen. Vergeet dit maar de zeurders zullen weer genoeg te klagen hebben over de hanggroep jongeren. Zelfs een groepje jongeren van een kerkgemeenschap is voor de azijnpissers een gevaarlijk iets en men begint over de samenscholing te zeiken.

Aanmoedigingsbeleid

Het gevolg  van deze massale trek naar de buitenlucht is dat deze jongeren in contact komen met de jongeren die producten roken zonder banderol. Dat laatste wil natuurlijk geen zinnig mens ik vraag me wel vaak af of er in Den Haag bij de regelgevers zinnige mensen zitten. Alles wat niet mag is voor jongeren erg aantrekkelijk en dus zal het aantal wietrokers weer toe gaan nemen. Dit door het voor jongeren aanmoedigende beleid dat anti-roken heet door de vooral politieke regels. De wietkweker is de lachende derde die er met de winst vandoor gaat.

Pedagogisch

Dat juist op pedagogische basis opererende scholen deze domme regels zijn gaan hanteren geeft aan dat Pabo leerlingen naast het slechte rekenen ook pedagogisch niets snappen van opgroeiende jongeren. En is de vraag terecht of men wel instaat is om onze jeugd nog op te mogen voeden. In mijn ogen niet en daar kan men op rekenen. O ja, het rekenen is al een slechte tekortkoming van de Paboleerlingen.

Door het eenrichtingsdenken van een groep anti-rokers worden er vreemde regels gemaakt die slechte gevolgen veroorzaken.

Anti rook beweging

Het is weer een anti-rookregel die er door de anti-rokers doorheen is gedrukt. Verdwaasd door hun eenrichtingsdenken die het roken absoluut niet tolereren vraag ik me af of zijzelf nog wel te tolereren zijn. Ieder volwassen persoon mag doen wat hij wil zonder een ander te schaden dus ook de rokers. Volgens de anti-rokers doen de rokers dit door meer dan 70 kankerverwekkende stoffen de lucht in te blazen. Of dit cijfer klopt is voor mij een vraagteken. Het aantal stoffen wat kankerverwekkende stoffen zijn in de frisse buitenlucht is vele malen hoger en daar hoor ik niets over.

Eenrichtingsdenken

Als dit soort eenrichtingsdenkers doorslaat zal er in de toekomst veel gaan veranderen. De auto, onze heilige koe, zal verdwijnen, kolencentrales gesloten worden en producten die nu op de markt aanwezig zijn verdwijnen vanwege de schadelijke stoffen die gebruikt worden om iets te maken of juist door het maken ontstaan. Kleurrijke kleding zal verdwijnen zodra men door krijgt hoeveel giftige stoffen hiervoor gebruikt worden. De gezonde appeltjes onder de vleeswarenwet gaan vallen omdat ze vol wormen zitten.

Dit is maar een heel klein lijstje van wat er door het eenrichtingverkeer denken niet meer mag. En de elektrisch aangedreven auto dan? Die mag natuurlijk wel rijden. Vergeet dit maar ook dat mag dan niet meer. Om stroom op te kunnen wekken zijn er milieu gevaarlijke stoffen nodig of die ontstaan dan. Bij ieder vonkje wat elektriciteit maakt komt ozon vrij. De veroorzaker van de smog die boven de steden hangt. Ook weet men nog niet wat het effect van de zonnepanelen is en hoe deze ooit verwerkt kunnen worden of ontstaat er een nieuw soort giftige afvalberg. De auto zal er dus ook aan moeten geloven.

Terras lampjes

Denk maar eens aan alle terras lampjes die op zonnelicht werken. Zodra ze niet meer werken gaan ze de restafvalbak in. De optimist zal zeggen beboeten want de staat heeft geld nodig. Aanpakken die vervuilers. De pessimist zal denken waarom heeft de staat mij aangemoedigd om zonnepanelen aan te schaffen.

Word normaal

Als iedereen weer normaal ging denken en regels ging maken waar iedereen tevreden over is dan zijn we eindelijk op de goede weg en houden we rekening met elkaar. Het leven zit vol risico’s en heeft gevaren.

Er zal maar een vliegtuig op je dak vallen. Als dit gebeurt ben je er gelijk geweest. Met geuren en kleuren kom je dan wel op de tv en dat is pas wereldschokkend nieuws. De kans hierop is een op het miljard. Moet je het vliegen hierdoor verbieden? Maar de kans dat jongeren die op straat hun sigaretje roken en met wiet in aanraking komen is zeer groot.

Bedankt anti-rokers

De kans is groot dat jullie hiermee toekomstige wietrokers die uiteindelijk harddrugs gaat gebruiken eigenlijk zwaar schaadt.  Hierdoor vergroot je de kans dat een jongere door deze troep zichzelf gaat vermoorden. Een voordeel van het eenrichtingsdenkers is dan dat roken doen ze dan niet meer. Probleem opgelost?

Nee, absoluut niet, eenrichtingsdenkers anders laten denken lost veel meer op en gezamenlijk tot een oplossing komen waar iedereen mee kan leven. En leven is voor iedereen uiteindelijk het belangrijkste.

Marteb

 

 

Geef een antwoord