Door Lotje getikt: De schilder

Direct na de bouwvakvakantie werd het druk bij mij in de straat. De woningen kregen een opknapbeurt. Voor de vakantie was er de vloer al geïsoleerd wat de aanzet was tot een grondige woningverbetering. Nu kwam de schilder, ruitenzetter, voeger, en zonnepanelen plaatser.

Lenferink

Het schildersbedrijf Lenferink, het bedrijf dat ook het onderhoud van de woonvorm in Lemelerveld gedaan had, zou het opknapwerk gaan doen in opdracht van de woningstichting Vechthorst met als voorman Paul Luttel. Het zou geen luttel moment zijn dat ze aan het werk waren. In Lemelerveld waren ze op het koffiemoment en middagpauze gezellig in de gemeenschappelijke ruimte aanwezig. De eerste tegenvaller was dat men zich zelf voorzag van wc en koffie dus moest ik de gezette koffie maar zelf opdrinken.

Materiaal opslag

De steigers werden naast mijn huis opgeslagen wat als voordeel had dat ik het gras niet hoefde te maaien en de te verwachte bouwactiviteiten direct naast mijn huis iedere ochtend starten. Heerlijk al die geluiden om mijn huis heen. Vergeet dit maar direct. Die geluiden waren er amper en dat is voor mij een klacht. Er is geen geluidsoverlast waarvoor ik gewaarschuwd was.

De voorman

Paul Luttel, de voorman, een aardige kerel heb ik mijn probleem uitgelegd dat ik de bouwgeluiden wel erg mistte. Hij kon hier niet voor zorgen en had nog nooit een klacht over het ontbreken van geluiden meegemaakt. Iedereen klaagde alleen over geluidsoverlast. Vandaar de volgende klacht naar het schildersbedrijf Lenferink.

Geluidsklacht

Dit heeft u nooit verwacht,
ik heb een vreemde klacht.
In uw rondschrijven,
zou het niet zo rustig blijven.
Om even voor acht,
werd er herrie verwacht.
En nam ik het besluit,
ik zet de wekker uit.
De bouw zal me wel wekken,
en kan ik het slapen wat rekken.
Helaas pindakaas,
het relaas van deze dwaas.
Ik hoor ze helemaal niet,
en dat nu als een probleem ziet.
In een luttel moment uitgelegd,
heb ik dit tegen Paul gezegd.
Maar helaas,
de ramenzetter is een stille Baas.
Het timmer geklop,
valt me ook niet op.
Het voegen van de stenen,
brengt me ook niet in de benen.
Mijn hoop was op de zonnepanelen,
het verhaal zal u nu wel vervelen.
Ook zij maakten weinig geluid,
ik kwam dus mijn bed niet uit.
Als laatste uw reclamekreet,
dat klopt helemaal geen reet.
We verzorgen uw kostbare bezit,
en ik wil weten hoe dat zit.
Dat is zonder kijf,
mijn dierbare lijf.
Om het probleempje op te lossen,
mag u mij met verf oplossen.
Eerst wel plamuren,
mijn lijf heeft ouderdomskuren.
Dan klopt de reclamekreet,
ook voor mij zoals ik weet.
Als jeugdig beeld van Body-art,
zelfs in de krant voor mijn part.
Of om acht uur wat meer geluid,
dan ben ik op tijd mijn bed uit.

De doorslapende bewoner
Marteb

 

 

Geef een antwoord