Door Lotje getikt: Cliënt & Nieuws

Terwijl ik hard aan het werk ben komt Cora binnen gewaaid. Heerlijk zo’n onderbreking. Extra koffietijd, maar helaas zonder iets lekkers. Sinds ik vanwege mijn suiker de hele dag kleine beetjes eet om de paar uur, koop ik geen koekjes meer. Dat wist ik al zei Cora, dus verrassing, in mijn tas zitten heerlijke appelpunten. Niemand die het ziet en ik vertel het echt niet door, dat beloof ik. Heerlijk zei Lotje en kwam al met bordjes en vorkjes aan. En zonder slagroom mag je het best, zei ze.

Maar Cora hoe wist je dat ik probeerde mijn suiker naar beneden te krijgen. Nou makkelijk zat. Jouw recepten in Cliënt en Nieuws werden steeds gezonder. Geen taarten of ander ongezond lekkers. Het laatste recept ging zelfs over een broodje gezond. Maar het belangrijkste is de bewoners Tam Tam. Er zijn zelfs weddenschappen afgesloten of je het volhoudt. Nou vraag ik me af waarom de begeleiders niet zo slim als jou zijn. Als  jij zo slim bent waarom zij niet. Nou dat is makkelijk zei Lotje. De bewoners  maar ook de begeleiding leest het nieuws slecht. Hoe kan dat nou? Ieder team krijgt tien exemplaren toegestuurd. Cora zei opeens nu snap ik waarom de stapel oud papier de laatste tijd zo dik is, ze komen ongelezen op de stapel. Dat meen je toch niet. Ik mag toch aannemen dat ze hem wel lezen, of weten ze niet dat er tien exemplaren voor hun zijn.

Marteb

Geef een antwoord