Kijktip: ADHDennis Weening ontdekt de wereld van ADHD

In het nieuwe SBS6-programma ADHDennis duikt voormalig Expeditie Robinson-presentator Dennis Weening in de wereld van ADHD. Hoewel hij volgens zijn omgeving voldoet aan de beschrijving, heeft hij zich nooit laten diagnosticeren.

Hoewel presentator Dennis Weening álle kenmerken van ADHD heeft, was dat nog nooit bij hem onderzocht. Tot voor kort.  In zijn nieuwe SBS6- programma doet Weening hier onderzoek naar samen met onder meer psychiater Sandra Kooij van PsyQ.

In het programma moet blijken of de innerlijke onrust bij Weening daadwerkelijk voortkomt uit ADHD en ondergaat hij behandelingen om meer rust te vinden. Het is zijn meest persoonlijke en confronterende zoektocht ooit en daarmee geeft hij een unieke inkijk in zijn privéleven: veelal druk, onrustig en ontzettend chaotisch.

In welke mallemolen belanden mensen na de diagnose ADHD en hoe beïnvloedt dit hun dagelijks leven? Weening gaat in zes afleveringen op zoek naar het antwoord. Hij bezoekt onder andere lotgenoten in binnen- en buitenland en onderzoekt hoe er in verschillende landen tegen ADHD wordt aangekeken.

Team vol druktemakers

Dit doet hij niet alleen, maar samen met zijn cameraman, geluidsman, regisseur en producer die zich net als Weening afvragen of ze óók ADHD hebben.

ADHDennis is sinds woensdag 8 januari wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6. 

Bron: psyq.nl / sbs6.nl 

Geef een reactie