Aanscherping maatregelen: bezoekregeling aangepast

In de afgelopen periode is het aantal besmettingen overal toegenomen. Voor begeleiders die een cliënt willen bezoeken zijn daarom de regels aangescherpt. Begeleiders met klachten maar zonder koorts kunnen in afwachting van de testuitslag op locatie blijven werken met gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dat geldt ook wanneer sprake is van een positieve test bij een nauw contact van de begeleider. De definitie van een nauw contact is: iemand waarmee je langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand contact hebt gehad. Als een huisgenoot van een begeleider positief is getest, moet de begeleider thuisblijven tot 10 dagen na het laatste risicocontact. Het risico op besmetting van cliënten of collega’s is in dat geval te groot.

Gebruik mondkapje

Je begeleider zal gebruikmaken van een mondkapje wanneer er een kans is dat hij of zij besmet is en in afwachting is van de testuitslag. Of wanneer jij of je huisgenoot vermoedelijk zijn besmet en het bezoek langer duurt dan 15 mintuten, of wanneer het bezoek binnen bereik van 1,5 meter plaatsvindt. Het is vooralsnog niet verplicht om mondkapjes te dragen in de werk- en leefruimtes van beschermd wonen, dagbesteding en werken en leren. Dit valt niet onder de publieke binnenruimtes.
Het staat overigens alle medewerkers, cliënten en/of bezoekers vrij om een mondkapje te dragen wanneer zij zich daar veiliger bij voelen.

Regels voor het ontvangen van bezoek aangescherpt

Het ontvangen van bezoek kan, met een maximum van 3 personen exclusief de bewoner(s).Dat geldt ook nog steeds. Daarbij geldt nu wel de toevoeging: maximaal 3 personen exclusief de bewoner(s) en 1 bezoek per dag.

Geef een reactie