2e golf raakt ons allemaal (aangevuld)

Zoals we in de vorige update al aan hebben gegeven, is de 2e golf inmiddels aangebroken. Dit is voor ons allemaal een bittere pil. We waren inmiddels gewend aan een situatie waarin er weer wat meer mogelijk was, en nu moeten we helaas toch een stap terug doen. We zijn er dus nog niet, maar houd de moed erin.

Persconferentie 28 september: aangescherpte maatregelen

Afgelopen maandag 28 september vond er weer een persconferentie plaats, waarin het kabinet aangescherpte maatregelen heeft aangekondigd. Deze maatregelen zijn op dinsdag 29 september om 18.00 uur ingegaan. Even later kwam ook het dringende advies om mondkapjes te gebruiken in publieke binnenruimtes. Wij volgen dit advies. Alle onderstaande maatregelen blijven in elk geval van kracht tot 1 januari 2021. Wij beseffen dat het lastig is om weer een stap terug te moeten doen, maar we zien ook hoe goed het weer wordt opgepakt. Hou vol allemaal!

Ondersteuning

De ondersteuning van onze begeleiders gaat gewoon door op de manier zoals jullie dat op dit moment gewend zijn, met in achtneming van de geldende maatregelen. Dat geldt ook voor groepsactiviteiten, met een maximum van 30 personen én mits 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Zo nodig maakt je begeleider gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Bezoek

Het ontvangen van bezoek kan, met een maximum van 3 personen exclusief bewoner(s).

Vrijwilliger?

Ben je vrijwilliger en werk je normaal gesproken op locatie? Ook hier geldt de regel dat als je vanuit huis kunt werken, dat ook zoveel mogelijk doet. Twijfel je of heb je hier vragen over, neem dan contact op met je werkbegeleider.

Voor alle maatregelen bekijk de website van de Rijksoverheid.

Terugblik

Met elkaar zullen jij en je begeleider terug kunnen blikken op de 1e golf. Wat werkte toen goed (en is inmiddels misschien weer een beetje verwaterd) en kun je nu opnieuw inzetten nu de 2e golf een feit is? Dat kan betekenen dat het wijs kan zijn ook je signaleringsplan nog eens door te nemen.

We doen ons uiterste best om je ondanks deze pittige tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Geef een reactie