Animatiefilm over autisme op aanvraag te zien

Mind My Mind, een bijzondere animatiefilm over autisme van Nederlandse bodem met regisseur Floor Adams, maar Engels gesproken, draait vanaf morgen in een aantal Nederlandse bioscopen. Ook is de film vanaf nu op aanvraag te zien via het platform PopUp Film.

Donderdag 16 januari gaat de film in première in vier Nederlandse theaters: het Ketelhuis in Amsterdam, LantarenVenster in Rotterdam, LUX in Nijmegen en Filmhuis Den Haag. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om een vertoning van de film aan te vragen via het platform PopUp Film. Afgelopen november was Mind My Mind al te zien tijdens het NVA AutismeCongres 2019 in Utrecht.

De feel good animatiefilm Mind My Mind van regisseur Floor Adams gaat onder meer over een jonge man met autisme die ontdekt dat hij zichzelf mag zijn – dat hij niet hoeft te camoufleren. Maar het gaat ook over autisme en de liefde, en over hoe ongelofelijk ingewikkeld het sociale leven kan zijn als je anders functioneert dan de mensen om je heen. Volgens kenners – onder wie veel ervaringsdeskundigen – geeft de animatiefilm verrassend goed weer hoe het kán zijn als je autisme hebt.

Prijzen en nominaties

Afgelopen jaar won Mind My Mind – een kleurrijke, handgetekende film van dertig minuten – talloze prijzen op nationale en internationale festivals, zoals het Nijmeegse Go Short-International Short Film Festival, het internationale animatie-filmfestival ANIMA in Brussel en het Indy Shorts International Film Festival in Indianapolis. Korte tijd was Mind My Mind ook in de race voor een Oscar in de categorie Korte Animatiefilms, samen met negen andere films. Afgelopen maandag werd echter bekend dat Mind My Mind niet is genomineerd.

Media

Ook in de media wordt aandacht besteed aan de film. Zo is bij de Wereld Draait Door een aflevering waarin er met drie mensen met autisme over het onderwerp gesproken.

Zelf kijken?

Je kunt de film nog tot 18 mei 2020 zien in de bioscoop, maar ook online.

Meer info Bekijk online

Geef een reactie